Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović razgovarao je danas sa američkim biznismenom Rudolfom Peševićem o mogućnostima za strana ulaganja u ovu lokalnu zajednicu.Gavranović je istakao da je ovim razgovorom započet saradnja koja bi trebalo da rezultira novim investicijama biznismena iz SAD, prije svega onih koji su porijeklom sa ovih prostora.

„Od gospodina Peševića očekujemo posredovanje kod ljudi koji su razvili posao u Americi, a koji imaju namjeru da dođu na ove prostore da ulažu. Svako novo radno mjesto, svaka nova investicija za nas je značajna“, rekao je Gavranović novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će imati šta da predoče posebno u okviru Tehnološkog biznis-parka, koji bi sljedeće godine trebalo da bude u funkciji.

Biznismen iz Čikaga Rudolf Pešević, čija se firma već 23 godine bavi izgradnjom objekata, istakao je da će nastojati da ideje koje su se rodile tokom razgovora budu realizovane.

„Vezan sam sa nekim firmama i čovjekom koji radi u američkoj komori za spajanje poslovnih partnera iz cijelog svijeta. Dovešću ga ovdje na razgovor, jer je on ključ koji može otvoriti mnoga vrata sardanje između Banjaluke SAD“, rekao je Pešević.

Ostavi poruku