Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da svi u međunarodnoj zajednici vide da je BiH u raspadu, ali o tome svi ćute i ne žele da to i definitivno priznaju.”BiH je trula sredina i to vide svi, ali o tome ćute i ne žele da to definitivno priznaju”, rekao je Dodik novinarima u Modriči i istakao da je očigledno da BiH nema kapaciteta da unutar sebe nađe svoj put.

Dodik je istakao da ponašanje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije potvrđuje da oni žele da privatizuju BiH za sebe.

“Tome treba dodati i izjave bivšeg reisa Mustafe Cerića, koje su potpuno iste kao i Izetbegovićeve i Lagumdžijine. Svima treba da bude jasno da vlasti Republike Srpske moraju voditi računa o poziciji Srpske. Nesumnjivo je da branimo našu poziciju i naše interese, u skladu sa Ustavom BiH”, poručio je Dodik.

Dodik smatra da bi, možda, BiH mogla da zaživi ako se vrati izvornom Dejtonu i ako se slovo Dejtona bude poštovalo.

“Ukoliko tako ne bude, BiH će se raspasti – branili to Evropljani, Amerikanci ili bilo ko drugi, jer ona nema u sebi kapacitet da živi”, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ostavi poruku