Djeca Banjaluke preuzela su danas ključeve grada od gradonačelnika Dragoljuba Davidovića da bi simbolično upravljali gradom na Vrbasu tokom Nedjelje djeteta.Ističući da grad Banjaluka tradicionalno podržava Nedjelju djeteta, Davidović je rekao da je to vrijeme kada svi treba da se prisjete prava najmlađe populacije, ali da o djeci treba brinuti stalno, jer su ona budućnost.

Prema njegovim riječima, potrebno je skrenuti pažnju svima – institucijama, pojedincima i medijima da se posebna pažnja mora posvetiti djeci kojoj su odrasli dužni da obezbijede sva prava.

„Lepeza tih prava je veoma široka i vjerujem da svi možemo dati doprinos da se ta prava poštuju“, naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Sanjin Brus, koji je u ime djece iz Udruženja „Sva djeca svijeta“, primio ključeve grada, uputio je poruku odraslima da moraju voditi računa o pravima djece, jer su i oni nekada bili djeca.

Grad Banjaluka podržao je obilježavanje „Nedjelje djeteta“ koja će u ovom gradu biti obilježena brojnim manifestacijama. Centralna manifestacija biće održana u subotu, 6. oktobra, kada će biti organizovan kulturno-zabavni program u Parku „Petar Kočić“.

Udruženje „Sva djeca svijeta“ organizovaće sedmodnevnu manifestaciju pod nazivom „Čarobni grad“ koja je počela simboličnim preuzimanjem ključeva grada od gradonačelnika Banjaluke Dragoljuba Davidovića.

Ostavi poruku