SHARE

Француска полиција привела дау Карабатића, његовог брата Луку, Младена Бојиновића и још девет особа. Све ово, наравно, у вези је са кладионичарским скандалом који потреса француску спортску јавност.

Француска полиција привела је данас на информативни разговор 12 особа за које се сумња да су умешане у намештање резултата рукометне утакмице између Монпељеа и Севињеа, међу којима су најбољи рукометаш света Никола Карабатић, његов брат Лука, као и некадашњи капитен репрезентације Србије Младен Бојиновић.

Како преносе француски медији саслушано је осам садашњих играча Монпељеа, укључујући Карабатића, његовог брата и Бојиновића, затим двојица бивших чланова Монпељеа, који су сада у Пари Сен Жермену, једног члана стручног штаба и девојку једног од играча.

Монпеље се налази под истрагом због због сумње да је наместио утакмицу са екипом Сесон Севиње. Спорни меч одигран је у финишу претходне сезоне, 12. маја, а Монпеље је изгубио са 31:28. Треба истаћи да је претходно обезбедио шампионску титулу.

Истрага је покренута због повећаног броја уплата у кладионицама на пораз Монпељеа, а сумња се да су супруге и девојке рукометаша, као и неколико особа запослених у клубу, уплатили пет хиљада евра што им је донело зараду близу 200 хиљада евра.

Рукометаши Монпељеа ове сезоне играју у истој групи Лиге шампиона са београдским Партизаном.

SHARE

Оставите одговор