На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, због кише која је током ноћи падала, коловози су претежно мокри, а видљивост мјестимично смањена на дионицама у котлинама и уз ријечне токове.На регионалном путу Теслић – Бања Врућица – Подјезера, због реконструкције моста на ријеци Велика Усора, саобраћај је потпуно обустављен, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу Рогољи – Млиништа изводе се радови на санацији коловоза, због чега су могуће повремене обуставе саобраћаја у трајању до 15 минута.

На дионицама магистралног пута Међеђа – Бродар и Бродар – Вишеград због радова на санацији расвјете у шест тунела саобраћај се одвија успорено уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бањалука – Приједор, на дионици Ламовита – Ивањска, у насељу Верићи, изводе се радови на реконструкцији раскрснице, па се саобраћај одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

На дионицама Трново – Добро Поље, Фоча – Гођено и Тјентиште – Брод на Дрини саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком, због реконструкције коловоза.

Због радова, једном коловозном траком саобраћа се и на регионалним путевима Вијачани – Укрина, Кнежево – Витовље, Ободник – Шипраге, Чађавица – Кола и Језеро – Ново Село.

У току је деминирање и на регионалном путу Крупац – Игман, у рејону села Шерифићи, па се саобраћај од 8.00 до 16.00 часова одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Због санације клизишта „Чемерно“ још је на снази забрана којом се на путу Фоча – Чемерно – Гацко саобраћај свих возила укупне масе до 15 тона, преусмјерава на привремено изграђену обилазницу, док је на путу Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен саобраћај за теретна возила тежине веће од 12 тона.

У Федерацији БиХ актуелни су краћи застоји у саобраћају на дионицама гдје се изводе санациони радови: Сарајево – Тузла, Травник – Витез, Јабланица – Мостар, Шићки Брод – Сребреник, Ливно – Коло, Купрес – Бугојно и Лашва – Зеница.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу „Делеуша“, због извођења радова на црногорској страни, потпуно је обустављен саобраћај за теретна моторна возила, док се за остале категорије возила саобраћај обуставља од 8.00 до 10.00 и од 15.00 до 17.00 часова.

Ostavi poruku