Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca i cvijeća u Modriči je danas obilježeno pet godina od smrti predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.Parastos na Gradskom groblju u Modriči, u prisustvu članova porodice, najviših zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u zajedničkim organima BiH i velikog broja građana, služili su sveštenici iz Modriče.

Vijence i cvijeće na grob položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsjednik Emil Vlajki, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, premijer Aleksandar Džombić, srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, te ministar finansija BiH Nikola Špirić.

Cvijeće i vijence položili su i ministar nauke i tehnologije Srpske i predsjednik Fondacije „Doktor Milan Jelić“ Jasmin Komić, delegat u parlamentu BiH Staša Košarac, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, Rafinerije ulja Modriča, Fudbalskog saveza Srpske, te načelnik Modriče Mladen Krekić i brojni građani Modriče.

Jelić je rođen 26. marta 1956. godine u Koprivni, a preminuo 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Od oktobra 2006. do smrti vršio je funkciju predsjednika Republike Srpske.

Obavljao je funkciju generalnog direktora preduzeća „8. septembar“ u Modriči i generalnog direktora Rafinerije ulja Modriča. Bio je i predsjednik Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH.

U više navrata za svoj rad nagrađivan je prestižnim priznanjima, među kojima se posebno ističu priznanje Menadžera godine u Republici Srpskoj za 2002. godinu, te Menadžera decenije u BiH u 2003. godini.

Kao priznati sportski radnik u BiH i inostranstvu postigao je ogromne rezultate, prije svega na promociji sporta i sportske kulture u Republici Srpskoj i BiH.

Ostavi poruku