Poglavar Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić izjavio je Srni da je objavljivanje fotografije pasoša nepostojeće države Sandžak na Fejsbuk stranici Mešihata ove islamske zajednice čista provokacija, koja je došla iz, kako kaže, suprotnog tabora.Zilkić tvrdi da iza tog incidenta ne stoji niko iz Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, koja je jedna od tri organizacione jedinice Islamske zajednice Srbije na čijem je čelu.

„To je čista zloupotreba internet stranice Islamske zajednice Srbije i sasvim je sigurno da dolazi iz suprotnog tabora“, rekao je Zilkić.

On je najoštrije osudio ovaj incident za koji vjeruje da dolazi iz Islamske zajednice u Srbiji koju predvodi Muamer Zukorlić.

Zilkić je podsjetio da je i ranije bilo sličnih neprijatnosti, pa čak i prijetnji zbog čega je podnio tužbu sudu u Beogradu.

„Ne koristim ni jednu društvenu mrežu, pa ni tu na kojoj je objavljen takozvani pasoš. Ne znam o čemu se radi, ali je to, svakako, čista provokacija“, rekao je Zilkić.

Na Fejsbuk stranici Mešihata Sandžaka Islamske zajednice Srbije objavljena je fotografija crnog pasoša sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku.

Ostavi poruku