Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas u Modriči da je obaveza prijatelja i saradnika Milana Jelića da nastave projekte koje je on započeo kao nekadašnji ministar privede i energetike, te kao predsjednik Srpske.Džombić ocijenio je da su projekti koje je Jelić započeo, bili i ostali u najboljem interesu za razvoj Srpske.

„Projekti koje smo započeli sa Jelićem podrazumijevali su razvoj Republike Srpske, a posebno projekti u oblasti energetike“, rekao je novinarima Džombić, nakon što su najviši zvaničnici Republike Srpske položili cvijeće na Jelićev grob povodom pet godina od njegove smrti.

On je naglasio značaj Jelićevog angažovanja i u sportu, obrazovanju i drugim oblastima.

„Zahvaljujući Jelićevoj ideji formiran je Fond `Doktor Milan Jelić` za školovanje mladih izrazito talentovanih studenata Republike Srpske, koje danas šaljemo na najprestižnije fakultete u svijetu“, rekao je Džombić i naglasio da su mladi obrazovani ljudi najveći kapital u budućnosti Republike Srspke.

Džombić je sa najvišim rukovodiocima Srpske i srpskim predstavnicima u zajedničkim organima BiH, porodicom Jelić i brojnim građanima danas u Modriči prisustvovao parastosu i polaganju vijenaca na grob Jelića.

Jelić je rođen 26. marta 1956. godine u Koprivni, a preminuo 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara. Od oktobra 2006. do smrti vršio je funkciju predsjednika Republike Srpske.

Ostavi poruku