Новак Ђоковић и Николас Алмагро одиграли су егзибициони тениски меч на Тајвану. Било је то занимљиво поподне, а српски и шпански тенисери били су веома расположени о чему сведоче и снимци који су осванули на Ју Тјубу.

Као и увек када су у питању овакви дуели, Ђоковићев хумор долази до изражаја. Почетак егзибиције обележен је играњем супер тај-брејка у којем су два тенисера играли у друштву локалних талената. Алмагро и 14-годишњи Ли Хо Чун су победили Ђоковића и 12-годишњег Ценг Чун Хсина са 10:8, а потом су на ред дошли Новак и Алмагро.
Ђоковић је збијао шале са линијским судијама и публиком, а често је у стилу Џона Мекинроа долазио да се свађа са главним судијом када би он досудио аут.

Први сет је припао српском тенисеру у тај-бреку који је добио са 7:6, а на 3:0 за Новака у другом сету, Алмагро је успешно извео имитацију Ендија Родика, док је Ђоковић, иначе далеко познатији по својим глумачким бравурама, насмејао публику сјајном имитацијом Алмагровог колеге из Дејвис куп тима Шпаније Рафаела Надала.

У једном моменту, играчи су дали рекете линијским судијама да их на тренутак одмене и одиграју који поен док су се одмарали, а научили су и покоју реч на кинеском мандаринском, што је развеселило публику.

„Увек је лепо да играте тенис, али још лепше је када то чините са осмехом, радите при том нешто забавно и различито. Немамо тако често прилику за забаву на терену“, изјавио је други тенисер света по завршетку егзибиције.

А тада је уследио врхунац шоу програма уз тактове највећег планетарног хита из 2012. године, „Гангнам стyле“-а.

Боравком на Тајвану Ђоковић је практично започео тронедељну азијску турнеју коју наставља од сутра у Пекингу, на турниру Серије 500, чији је наградни фонд 2,2 милиона долара. Одмах после меча са Алмагром, Новак се упутио за престоницу Кине.

Организатори су већ обавили жреб и чини се да двоструки шампион Пекинга (славио тамо 2009. и 2010) неће имати превише тежак посао на путу ка завршници такмичења.

Ђоковић на старту игра са тенисером из квалификација, да би у другом колу укрстио рекет са бољим из дуела Матошевић – Берлок.

Ostavi poruku