У приједорском насељу Урије, једном од највећих у граду на Сани, данас је пуштена у употребу прва теретана на отвореном, која изграђена на иницијативу омладине ДНС-а и уз помоћ локалне администрације.Кандидат ДНС-а за Скупштину града Приједора Вера Шкорић рекла је новинарима да је Одјељење за стамбено-комуналне послове одобрило новац за набавку материјала, док је све остало „омладинских руку дјело“.

Према њеним ријечима, насеље Урије расадник је спортских талената, а од теретане која може послужити током већег дијела године, користи ће имати и спортисти и рекреативци.

Предсједник ДНС-а и кандидат ове странке за градоначелника Приједора Марко Павић рекао је да је локална власт, на чијем је челу осам година, овом насељу посветила доста пажње, и то кроз водоснабдијевање, јавну расвјету, асфалтирању путева, градњу спортске дворане, спортских терена и дјечијих игралишта, те подршку спортским клубовима и културно-умјетничким друштвима.

„У оквиру спорта и рекреације нарочит пажњуу посвећујемо младима и дјеци. За теретану на отвореном из општинског буџета одобрен је само новац за набавку материјала, а ево шта смо добили након добре организације и једнодневне акције мјештана и омладинаца“, навео је Павић.

Он је изразо задовољство постојањем интереса код омладине да око свога дома направе нешто од користи за ширу друштвену заједницу и да уреде своју околину.

Осим ове теретане, поред просторија Мјесне заједнице Урије изграђено је и игралиште за дјецу, а дворишни простор је ограђен ради безбједности дјеце и младих.

Ostavi poruku