У Модричи ће сутра, поводом пет година од смрти предсједника Републике Српске Милана Јелића, бити положени вијенци на његов гроб и служен парастос.Вијенци ће бити положени у 12.00 часова, а парастос на Градском гробљу у Модричи биће служен у 12.30 часова, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу предсједника Републике Српске.

Јелић је преминуо 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Рођен је 26. марта 1956. године у Копривни. Економски факултет завршио је у Суботици, постдипломске студије на Економском факултету у Бањалуци, гдје је и магистрирао, а потом одбранио докторску дисертацију.

Обављао је функцију генералног директора предузећа „8. септембар“ у Модричи и генералног директора Рафинерије уља Модрича.

Од октобра 2006. до смрти вршио је функцију предсједника Републике Српске и предсједника Ногометног/Фудбалског савеза БиХ.

У више наврата за свој рад награђиван је престижним признањима, међу којима се посебно истичу признање Менаџера године у Републици Српској за 2002. годину, те Менаџера деценије у БиХ у 2003. години.

Као признати спортски радник у БиХ и иностранству постигао је огромне резултате, прије свега на промоцији спорта и спортске културе у Републици Српској и БиХ.

Ostavi poruku