Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас, поводом негативног ревизорског извјештаја о пословању институција БиХ, да је БиХ трула земља и да је јасно да ионако не завређује да постоји.“БиХ биљежи стално елементе немогућности свог постојања, а један од њих је не само та ревизорска прича него несумњиво и недавни наступ Бакира Изетбеговића на Генералној скупштини УН“, рекао је Додик у Београду медијима из Републике Српске.

Додик је навео да Изетбеговићев наступ и оно што је рекао нису били усаглашени, а требало је да буду у складу са Уставом.

„Али, очигледно је да је БиХ у фази дефинитивног распада који, наравно, може да траје дуже и брже, а што се мене тиче – да Бог да се распала, што је могуће прије“, рекао је Додик.

Канцеларија за ревизију институција БиХ дала је негативно мишљење у Извјештају о ревизији Извјештаја о извршењу буџета институција БиХ за 2011. годину, рекао је главни ревизор БиХ Миленко Шего.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је недавно пред Генералном скупштином УН да је „задњи тренутак да међународна заједница избјегне да понови исту, катастрофалну грешку у Сирији, каква је довела до геноцида у Сребреници“.

Ostavi poruku