Насловна Регион Јанковић: Не подносим оставку

Јанковић: Не подносим оставку

0

Зоран Јанковић рекао да неће поднети оставку због истраге о корупцији која се води против њега. Јанковића подржала његова Позитивна Словенија и представници администрације Љубљане.

Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић одбацио је могућност подношења оставке због истраге о корупцији која се води против њега.

У међувремену, вршилац дужности шефа словеначке полиције Карол Тирк изјавио је да очекује да ће против Јанковића бити прослеђен кривични извештај, преноси агенција СТА.

Јанковић је истовремено добио подршку од своје партије Позитивна Словенија и колега у градском већу.

Он се састао са представницима своје странке, љубљанске општине, као и директорима школа и вртића главног града, како би им изнео свој став о јучерашњој акцији полиције.

Подршка Јанковићу од 150 учесника овог састанка била је готово једногласна, наводи СТА.

Полиција је јуче извршила претрес 23 објекта, укључујући кућу градоначелника Јанковића, као и канцеларије Градске скупштине, у склопу истраге о изградњи спортског комплекса „Стожице“.

Словеначки медији су јавили да су у акцији полиције били приведени Јанковић, његова два сина Јуре и Дамјан, сарадница Јадранка Дакић и челници компанија „Градис“ и „Енергоплан“ Урош Огрин и Златко Срака.

Лист Финанце, позивајући се на неименовани извор, известио је да се ради о једној од највећих истрага о корупцији.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version