Naslovna Region Janković: Ne podnosim ostavku

Janković: Ne podnosim ostavku

0

Zoran Janković rekao da neće podneti ostavku zbog istrage o korupciji koja se vodi protiv njega. Jankovića podržala njegova Pozitivna Slovenija i predstavnici administracije Ljubljane.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković odbacio je mogućnost podnošenja ostavke zbog istrage o korupciji koja se vodi protiv njega.

U međuvremenu, vršilac dužnosti šefa slovenačke policije Karol Tirk izjavio je da očekuje da će protiv Jankovića biti prosleđen krivični izveštaj, prenosi agencija STA.

Janković je istovremeno dobio podršku od svoje partije Pozitivna Slovenija i kolega u gradskom veću.

On se sastao sa predstavnicima svoje stranke, ljubljanske opštine, kao i direktorima škola i vrtića glavnog grada, kako bi im izneo svoj stav o jučerašnjoj akciji policije.

Podrška Jankoviću od 150 učesnika ovog sastanka bila je gotovo jednoglasna, navodi STA.

Policija je juče izvršila pretres 23 objekta, uključujući kuću gradonačelnika Jankovića, kao i kancelarije Gradske skupštine, u sklopu istrage o izgradnji sportskog kompleksa „Stožice“.

Slovenački mediji su javili da su u akciji policije bili privedeni Janković, njegova dva sina Jure i Damjan, saradnica Jadranka Dakić i čelnici kompanija „Gradis“ i „Energoplan“ Uroš Ogrin i Zlatko Sraka.

List Finance, pozivajući se na neimenovani izvor, izvestio je da se radi o jednoj od najvećih istraga o korupciji.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version