Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да једнострано иступање предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића пред Генералном скупштином УН представља дрзак чин и доказ немогућности БиХ да преживи.

„Ићи без договорених ставова пред Генералну скупштину УН и говорити било шта, дрско је,  јер је изнесен лични став у име БиХ. Таква БиХ нас не занима. Тој и таквој БиХ неће помоћи ни Америка, ни Европа, нити ико да се очува,  јер се упорно покушава изнијети индивидуалан став без усаглашености са ставовима Републике Српске“,  изјавио је  предсједник Српске.

Додик је новинарима овакве покушаје оцијенио веома озбиљним и истакао да  они неће бити толерисани.

„Изетбеговић није могао и није смио изнијети ниједан став који није усаглашен, а ако нема усаглашених ставова, онда не треба ни да излази пред Генералну скупштину УН“, сматра Додик.

Предсједник Републике Српске истакао је да та дрска понашања и упорна показивања ароганције према Уставу и његово кршење, највише штете БиХ.

Изетбеговић је пред Генералном скупштином УН рекао да је посљедњи тренутак да међународна заједница избјегне да понови исту, катастрофалну грешку у Сирији, каква је довела до геноцида у Сребреници.

Ostavi poruku