Општина Рогатица је у овој години, посредством НЛБ Развојне банке, пласирала 105.000 КМ стимулативних кредита за четири корисника.Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Радован Росић рекао је Срни да је општина од 2009. до 2012. године пласирала 671.700 КМ стимулативних кредитних средстава по основу Закона о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије.

Он је рекао да је кредите реализовало 10 привредних друштава у укупном износу 480.000 КМ, четири предузетника у укупном износу 38.000 КМ и 15 породичних пољопривредних газдинстава у износу 153.700 КМ.

Росић је истакао да су ове кредите користили предузећа „Водовод и канализација“, „Арома“, „Пауер“, „Агрос“, „Иконић-комерц“, „Иконић“ и други.

Општина Рогатица је средства која је подијелила као стимулативне кредите добила од хидроелектрана „Месићи“ код Рогатице и „Вишеград“ по основу потопљеног пољопривредног земљишта.

Росић је напоменуо да је пласман ових кредита вршен у складу са одлуком о утврђивању критеријума и програмом кориштења ових средстава.

Ostavi poruku