Власти у Сирији послале устаницима СМС „Крај игре“. Најављен почетак велике офанзиве. Устаници равнодушни на претње Асада. Око 300.000 избеглица из Сирије.

Режим Башара ал Асада покренуо је нову фазу психолошког рата против побуњеника, на чије су мобилне телефоне током дана стигле поруке „Игра је завршена“ са позивима да се предају и из државе избаце стране ратнике.

Најава нове офанзиве Асадових снага, уколико је уопште и буде, уследила је пошто је постало извесно да међународна заједница, осим крупних речи током дебате пред Генералном скупштином УН, нема шта да понуди како би се годину и по дана дуг талас насиља у Сирији прекинуо.

До сада је у борбама и обрачунима са политичким неистомишљеницима убијено више од 30.000 људи, док је око 300.000 Сиријаца побегло у суседне државе. Уједињене нације су саопштиле да између 2.000 и 3.000 људи одлази из Сирије сваког дана.

Истовремено, бробе широм Сирије настављене су несмањеном жестином, па су владине снаге успеле да истерају устанике из неколико зграда у Дамаску, укљујући и објекат у којем су се забарикадирају после јучерашњих бомбашких напада.

Ostavi poruku