Насловна Република Српска Наставак суђења за злочине над Србима у Хаџићима

Наставак суђења за злочине над Србима у Хаџићима

0

Пред Судом БиХ данас ће бити настављено суђење осморици оптужених у предмету „Ђелиловић и други“, који се терете за ратне злочине над Србима почињене у логору „Силос“, касарни „Крупа“ и Основној школи „9. мај“.На данашњем рочишту биће настављено испитивање свједока Тужилаштва БиХ Славка Јовичића, актуелног посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, који је у објектима „Силос“ и „Крупа“ током рата провео 1.334 дана.

Јовичић је на прошлом рочишту 13. септембра описао премлаћивања и злостављања у „Силосу“ и нехумане услове у којима су боравили логораши, рекавши да је 4. јун 1992. године у логор „Силос“ дошла група од 20 до 30 људи који су тукли затворенике, због чега је то био „најтежи дан за логораше“.

Почетак рочишта пред Судом БиХ заказан је за 10.00 часова.

За злочине почињене у логору „Силос“, касарни „Крупа“ и Основној школи „9. мај“, Тужилаштво БиХ уз Шерифа Мешановића и Бећира Хујића терети Мустафу Ђелиловића, Фадила Човића, Мирсада Шабића, Незира Казића, Халида Човића и Нермина Калембера.

Према оптужници, Хујић и Човић обављали су функције управника и замјеника управника логора „Силос“, Мешановић је био један од замјеника управника у „Силосу“ и управник логора у магацину у касарни „Крупа“, а Калембер стражар у том објекту.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version