Словеначка полиција ухапсила је шест лица и претресла стамбене и службене просторије на 23 локације због сумње у постојање економског криминала и корупције, потврдио је Срни портпарол криминалистичке полиције Словеније Драго Менегалија.Менегалија није могао да објелодани идентитет ухапшених и осумњичених особа због законске обавезе о заштити приватних података, али су словеначки медији јутрос јавили да је међу овим лицима и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић и његов син Јуре.

Он је истакао да су претреси извршени у оквиру истраге која траје годину и по дана и коју води Специјално државно тужилаштво Словеније.

„Припадници словеначког Националног бироа за истраге, у сарадњи са колегама из других полицијских агенција, врше претрес стамбених и службених просторија на 23 локације због сумње у постојање економског криминала и корупције“, потврдио је Менегалија.

Полиција је, како наводе медији, чак запечатила и улазе у канцеларије градске власти, тако да запослени не могу да уђу на посао.

Према незваничним инФормацијама словеначког листа „Финанце“ ријеч је о аферама са продајом земљишта и градњом спортског центра „Стожице“.

Дневник пише да полиција истражује и кућу Јанковићеве сараднице Јадранке Дакић, као и челних људи два предузећа у чијем је власништву Фирма „Греп“, која је градила „Стожице“.

Ostavi poruku