Лешановић је откопчавао шлиц, скидао панталоне и моју братаницу називао проститутком. Хватао ју је за задњицу! Када сам га касније срео испред кафане, бацио сам штап, извукао сам га из аутомобила и почео да га ударам песницама. Спреман сам на затвор.

Тешким речима, грчевито стежући рукама штап, Ненад Чанак, лидер ЛСВ, за „Блиц“ отворено је и без устезања причао у соби посланичког клуба у Скупштини зашто и како је у суботу тукао Београђанина Павла Лешановића.

– Братаница ми је те вечери послала поруку: „Дођи, требаш ми“. Мислио сам да, као и обично, жели да попијемо пиће и дошао сам у кафану свог пријатеља Данила Икодиновића. Чим сам ушао, господин Лешановић је почео да ме вређа: „Лопове, г…о!“. Сео сам за сто за којим су, осим Лешановића, били Икодиновић, и моја братаница са другарицом. Лешановић је седео поред ње. У једном тренутку, откопчао је шлиц, почео да скида панталоне, викао на њу и завлачио руку иза њених леђа. Она га је гурала. Сви смо били запањени – сећа се Чанак док реченице прекида само док испија воду.

Како би умирио атмосферу, власник кафане Данило Икодиновић позвао је музику и поручио песму. Али, тврди Чанак, Лешановић је наставио с провокацијом.

– Чашом вина је полио музичара који је стајао поред мене и викнуо: „Шта певаш тој свињи, дођи код мене“. Тада ми је прекипело! Братаница је почела да плаче. Узео сам је за руку и заједно са другарицом је повезао кући. Братаница се није смиривала. Питала ме је зашто се то догађа. Оставио сам је пред кућом и позвао Икодиновића да га питам да ли је то гостопримивост и да ли то више никада не треба да дођем код њега у локал – у грчу прича Чанак.

Икодиновић се у разговору извињавао, али је Чанак, како каже, одлучио да се врати и од власника кафане у четири ока чује због чега му је приређена таква сцена.

– Када сам дошао испред кафане, Лешановић је излазио. Зауставио сам аутомобил испред његовог БМW-а, отворио врата и извукао га. Оборио сам га на земљу. Ударао сам га у афекту. Викао је: „Што мене, брате, ја те волим?“. Нисам могао да се зауставим. Песничио сам га због суза моје братанице. Онда су нас раздвојили неки људи, не знам ни ко се ту нашао. Питао сам га јесмо ли се раније срели, да ли ме познаје, зашто ми приређује такве гадости. Љут и бесан, окренуо сам се, сео у аутомобил и отишао кући – препричава Чанак.

Упитан да ли се каје, муњевито одговара:

– Не кајем се! Да се сутра понови ситуација, пребио бих га раније. Тукао бих га за столом. Ја нити сам навијач групе „Алкатраз“, па да не одговарам за батине, нити сам Миладин Ковачевић да за мене плаћа држава. Нека ме позове полиција, суд. Спреман сам. Чекам затвор.

Откад се инцидент догодио, наводи лидер ЛСВ, покушавају да му напакују што теже кривично дело.

– Тукао сам га бранећи част своје породице, а не да бих га покрао. Нисам га тукао штапом, то су обичне лажи. Биле су ово праве мушке, васпитне батине. Лешановић је те ноћи био толико пијан да ме не чуде његове лажи.

Председник ЛСВ јуче је поднео оставку на функцију посланика у Скупштини Србије јер га парламент није узео у заштиту након инцидента.

– Обезбеђење од МУП-а тражим већ две године, више не смем нигде да се појавим у свом родном граду. Моја породица је изложена претњама. Графити с датумом моје смрти освићу по зидовима. Докле да то трпим – каже Чанак.

Ostavi poruku