Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević otkrio da je delegacija Sportskog društva Partizan, na čijem je on čelu, posetila premijera Ivicu Dačića i da im je obećana pomoć za vaterpolo i košarkaški klub.

Trener crno-belih dodao je da klub zaslužuje znatno veći budžet od sadašnjih dva i po miliona evra.

„S obzirom na to šta je Partizan do sada uradio zaslužuje mnogo više i očekujemo da država prepozna da smo godinama na prvom mestu i da dajemo najviše reprezentativaca. Dobra stvar za srpsku košarku je stvaranje jake Zvezde i Radničkog, ali ne mogu da shvatim da se pojedini političari ponašaju prema svojim afinitetima i kao da daju svoje pare. Država mora da ima određene kriterijume i mehanizme u rasporedu sredstava, ipak smo mi ovom gradu obezbedili košarkaške praznike i pune dvorane“, poručio je on.

Govoreći o odlasku Nemanje Bešovića i Đorđa Miljenovića iz kluba, Vujošević je naglasio da ne vidi zbog čega su mediji poklonili toliko pažnje ovom slučaju.

„Mislim da su Musli, Gagić i Milutinov talentovaniji od Bešovića, možda grešim, ali vreme će pokazati. Ne vidim zbog čega su mediji toliko zabrinuti, kao da je reč o Džordanu. Ni on, ni Miljenović nisu bili među 12 i iskoristili su mogućnost da izađu iz kluba. Mogu da kažem da nije bilo ‘slučaja Miljenović’, on se gospodski poneo i želim mu puno sreće“, rekao je Vujošević.

On je dodao da ga sadašnji tim crno-belih po talentu podseća na generaciju koju je krajem osamdesetih godina prošlog veka predvodio Vlade Divac.

„Verujem u ovaj tim, dosta igrača nema ni ličnu kartu, ali poseduje veliki talenat. Tim je koncipiran tako da jednog dana kroz naporan rad, treninge i utakmice postanu veliki igrači. Po talentu su u rangu generacije koju je predvodio Divac“, istakao je Vujošević.

Partizan će ove sezone igrati u D grupi Evrolige zajedno sa ekipama Barselone, Bešiktaša, Brose Basketa, CSKA i Lijetuvos Ritasa.

Prvi meč u elitnom takmičenju crno-beli igraju 12. oktobra protiv Bešiktaša u Istanbulu.

Ostavi poruku