Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић открио да је делегација Спортског друштва Партизан, на чијем је он челу, посетила премијера Ивицу Дачића и да им је обећана помоћ за ватерполо и кошаркашки клуб.

Тренер црно-белих додао је да клуб заслужује знатно већи буџет од садашњих два и по милиона евра.

„С обзиром на то шта је Партизан до сада урадио заслужује много више и очекујемо да држава препозна да смо годинама на првом месту и да дајемо највише репрезентативаца. Добра ствар за српску кошарку је стварање јаке Звезде и Радничког, али не могу да схватим да се поједини политичари понашају према својим афинитетима и као да дају своје паре. Држава мора да има одређене критеријуме и механизме у распореду средстава, ипак смо ми овом граду обезбедили кошаркашке празнике и пуне дворане“, поручио је он.

Говорећи о одласку Немање Бешовића и Ђорђа Миљеновића из клуба, Вујошевић је нагласио да не види због чега су медији поклонили толико пажње овом случају.

„Мислим да су Мусли, Гагић и Милутинов талентованији од Бешовића, можда грешим, али време ће показати. Не видим због чега су медији толико забринути, као да је реч о Џордану. Ни он, ни Миљеновић нису били међу 12 и искористили су могућност да изађу из клуба. Могу да кажем да није било ‘случаја Миљеновић’, он се господски понео и желим му пуно среће“, рекао је Вујошевић.

Он је додао да га садашњи тим црно-белих по таленту подсећа на генерацију коју је крајем осамдесетих година прошлог века предводио Владе Дивац.

„Верујем у овај тим, доста играча нема ни личну карту, али поседује велики таленат. Тим је конципиран тако да једног дана кроз напоран рад, тренинге и утакмице постану велики играчи. По таленту су у рангу генерације коју је предводио Дивац“, истакао је Вујошевић.

Партизан ће ове сезоне играти у Д групи Евролиге заједно са екипама Барселоне, Бешикташа, Бросе Баскета, ЦСКА и Лијетувос Ритаса.

Први меч у елитном такмичењу црно-бели играју 12. октобра против Бешикташа у Истанбулу.

Ostavi poruku