Један пилот је лежао на тротоару, видело се да трпи јаке болове, а онда сам чуо да су била двојица – каже за „Блиц“ мештанин Милош Јовановић, који се на месту пада авиона појавио неколико минута после несреће.
Јовановић каже да је прво чуо да је авион пао у баште и да је одмах потрчао да види о чему се ради.
– На улици, на тротоару је лежао један пилот. За секунду се ту скупило неколико нас, неко је позвао Хитну помоћ, полицију. Било је страшно. Пилот је био тешко повређен, по његовом лицу се видело да трпи јаке болове – прича Јовановић.

Он наводи и да се тада појавио један мештанин који је повикао да су била двојица пилота.

– Рекао је да је видео кад се авион запалио у ваздуху. Вероватно се запалио резервоар, и да су се из авиона катапултирала двојица пилота. Другог, међутим није било ту, и потрчали смо да га пронађемо. У том моменту сам приметио и густ дим, иза фабрике „Витекс“. Ту је авион пао, и вероватно се запалио – каже Јовановић.

Онда је стигла полиција, ватрогасци, Војска.

Јовановић каже и да је било проблема са Хитном помоћи.

– Возило из Нове Пазове је било на терену, па се чекала лекарска екипа из Старе Пазове. Трајало је сигурно 15 до 20 минута док се нису појавили. Предуго – тврди Јовановић.

Неколико мештана Нове Пазове кажу да су најпре чули неправилан рад мотора.

– Чуло се трокирање, а онда је један пилот катапултирао. Шта је било са другим, не знамо, он је нађен буквално пет метара од летелице. Претпостављамо да је остао у летелици како би је усмерио у баште, на сигурно место и да је у последњом секунди катапултирао, а онда су се чуле две експлозије – причају мештани.

Они наводе и да је падом у баште, избегнута гора несрећа јер је у близини фабрика боја „Витекс“, Основна школа и вртић

Ostavi poruku