Само неколико минута након што је косовска полиција, на основу одлуке правосудних органа, ослободила из притвора Ељвиса Кељмендија, син нарко боса Насера Кељмендија поново је ухапшен, али је овога пута то учинила полиција Еулекса.

Млађег Кељмендија је прво у суботу увече ухапсила косовска полиција на основу међународне потјернице коју је за њим издала Босна и Херцеговина, због сумње да је 2010. године убио Елвиса Хоџића у Сарајеву.

Дневник Зери истиче да је Кељменди ослобођен јер против њега није било никаквог другог доказа сем међународне потјернице.

„Прво, Косово, чији је држављанин Ељвис Кељменди, нема споразум о екстрадицији својих држављана са Босном и Херцеговином. Друго, ако би његов предмет био на Косову, органи реда би га држали у притвору и судили му због дјела које је извршено у Босни“, рекли су приштинском дневнику познаваоци међународног кривичног права.

У међувремену, списи предмета су достављени Еулексу који га је одмах након пуштања из притвора, у року од неколико минута, поново притворио.

Портпарол Еулекса Бљерим Краснићи је изјавио да је разлог хапшења оптужница за убиство Хоџића.

И Еулекс, пошто је обавезан да спроводи косовске законе, не може да изручи Кељмендија БиХ, али му према истим законима може судити на Косову због кривичног дјела извршеног у Босни.

Ostavi poruku