Аутобиографија Матијаса Алмеиде узбуркала је јавност пошто је бивши фудбалер Лација, Парме, Бреше и Интера открио бројне скандале за осам година на Апенинском полуострву. Између осталог, Аргентинац тврди да су он и Саво Милошевић имали исти проблем са мафијом која је покушавал да их натера да пристану на смањење уговора.
„Посвађао сам се са газдом Стефаном Танцијем и неколико дана касније пробудио сам се и видео да ми нема аутомобила у гаражи. Исти проблем је имао и Милошевић, који је такође имао конфликт са клубом и уговор са великом платом. Једног дана сам дошао кући и чуо супругу како плаче, унутра је била написана порука машинским уљем, од мафије. Она је због тога морала на превремен порођај, а ја се од 2002. године и Светског првенства нисам вратио у Парму“, рекао је Алмеида.

Аргентинац се није само ту зауставио јер тврди да је Парма намерно пустила Рому када је 2001. године освојила Скудето.

„Неки саиграчи из Парме су говорили да Ромини фудбалери желе да изгубимо ту утакмицу. Рекао сам да нећу то да учиним, као и већина играча, али када сам изашао на терен, било је играча који нису трчали као иначе, па сам затражио измену. Неки кажу да то није урађено због новца, него је учињена услуга“, каже Алмеида.

Ту није био крај Алмеидиним догодовштинама у Парми.

„Давали су нам наводно неке витамине, али када сам излазио на терен могао сам да скачем све до плафона. Нисмо постављали никаква питања, али следећих година мноштво играча је умрло због проблема са срцем или је имало проблеме са повредама. Мислим да је то због ствари које су нам давали“, сматра Алмеида који је причао и о проблему са алкохолом док је играо за Интер.

„Једном сам попио пет литара вина и пао у кому. Покушао сам да се отрезним тако што сам трчао све док се нисам онесвестио. Доктори су ми давали инфузију пет сати, када сам се пробудио и видео целу породицу поред себе, мислио сам да су на мојој сахрани“, открио је Алмеида.

Ostavi poruku