Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић назвао је представнике опозиционог Демократског фронта (ДФ) четницима, док је присталице Позитивне Црне Горе окарактерисао као почетнике.

Он је на трибини коалиције „Европска Црна Гора“ у Херцег Новом казао да се иза ДФ, који предводи некадашњи дипломата Миодраг Лекић, крију  великосрпски идеолози, а да су Позитивну Црну Гору основали „медијски тајкуни“.

Наша конкуренција на политичкој сцени доминантно се препознаје кроз једну групу коју бих квалификовао као групу четника и другу као групу почетника, рекао је Ђукановић.

Он је Лекића назвао амбасадором великосрпског национализма, наводећи да је служио Слободану Милошевићу, да га је Војислав Коштуница именовао за амбасадора у Риму против воље тадашње владе Црне Горе.

Ђукановић је казао и да је Лекић 2006. године молио у Вашингтону да се забрани Црној Гори право на референдум, преносе подгорички медији.

Он је Позитивну Црну Гору назвао политичким пројектом медијског тајкуна из Подгорице, који има неутољиву и нереалну политичку амбицију.

То је група веселих почетника који скакућу по пијацама и причају о томе да је Црној Гори потребна позитивна атмосфера коју они промовишу јефтином реториком. Иза њих је човјек који је мимо здравог резона и реалног сагледавања политичке стварности умислио да пошто-пото треба да буде предсједник Црне Горе, казао је Ђукановић.

Он је поновио да Позитивна и ДФ раде заједно и да ће након избора удружити гласове.

Опаки наум им је да гласовима из црногорског бирачког тијела које би евентуално освојила Позитивна Црна Гора помогну четничке гласове које ће освојити ДФ, да још једном, као много пута кроз историју, црногорском руком удаве Црну Гору, навео је Ђукановић.

Парламентарни избори у Црној Гори заказани су за 14. октобар.

Ostavi poruku