Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је данас да послије подношења оставке на функцију посланика очекује да буде ухапшен, али је навео и да га до сада полиција није контактирала у вези са инцидентом у Новом Саду.

„Сад немам имунитет, очекујем да будем ухапшен, као и сваки изгредник. Не могу да очекујем да не будем изведен пред суд, с обзиром да нити сам навијач нити сам неког убио, затворио у хладњачу, закопао у Батајници, па да се не интересују“, рекао је Чанак новинарима у парламенту.

Упитан зашто је прво изашао са једном верзијом о догађају у Новом Саду, а потом је признао да је тукао Павла Лешановића, Чанак је навео да је све што је рекао било тачно, осим једног дијела који је недостајао, а који је јуче испричао новинарима у скупштини.

„Сматрао сам да прво треба да контактирам полицију“, рекао је Чанак и додао да су му у полицији рекли да је то њихова ингеренција и да ће му се већ неко јавити.

„Среда је а још ме нико није звао“, казао је Чанак.

Поводом различитих верзија о догађају које је изнио, Чанак је рекао да је ријеч о неспоразуму и извинио се свима због својих непрецизности.

Он је рекао да је зачуђен медијским реаговањем на недјељни инцидент у Новом Саду и подсјетио да су га медији назвали свињом, да му је предсједник парламента Небојша Стефановић пресудио и прије суда и када су се појавили графити у Новом Саду, са датумом његове смрти.

„Оваква хистерија (у медијима) по којој је мој инцидент далеко примећенији од састанка Томислава Николића и Барака Обаме јасно говори да су приоритети у Србији помешани“, рекао је Чанак и истакао да не жели да буде посланик у скупштини која не води рачуна ни о посланицима, ни о народу ни о држави.

Чанак је данас на писарници Скупштине Србије предао судски овјерену оставку на мјесто посланика.

Лидер ЛСВ одлучио је да поднесе оставку због инцидента у Новом Саду у коме је тукао Павла Лешановића из Београда, јер како је изјавио,

парламент није урадио ништа да га заштити, али и да не би био оптужен да се скрива иза посланичког имунитета.

Ostavi poruku