Омладинац ФК Полет Вук Бакић дао је прошле сриједе вјероватно најбржи гол који је икада постигнут на Дорћолу на терену поред Небојша куле.

И свакако један од најбржих голова постигнутих икада. Он је у локалном дербију друге омладинске лиге Београда савладао голмана Дорћола директним ударцем са центра у 2. секунду утакмице.

Утакмица на Дорћолу одиграна је у оквиру 5. кола друге омладинске лиге Београда и, као и мечеви првих тимова ових клубова, има велики локални ривалитет.

Када је судија дао знак да утакмица почне Бакић није, као што је то уобичајено, гурнуо лопту унапред до свог саиграча на центру него је распалио по њој из све снаге према голу Дорћола.

На опште изненађење свих, па и његових саиграча и тренера Полета Марина Балића, лопта је послије лета од око 50 метара завршила у мрежи пошто је голман Дорћола у моменту почетка утакмице стајао на ивици шеснаестерца. Његов покушај да се врати и спаси гол само је увећао ефектност поготка.

Занимљиво је да Бакићу ово није први пут да постиже овакве голове. Управо против омладинаца Дорћола, у прошлој сезони, такође је дао гол са половине игралишта, али тада послије десетак секунди игре.

Локални дерби омладинаца, игран прошле сриједе, завршен је побједом Полета од 4:1.

Ostavi poruku