Naslovna Srbija Nikolić se sastao sa Obamom

Nikolić se sastao sa Obamom

0

Predsjednik SAD Barak Obama tokom sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Njujorku ukazao je na postignute rezultate u unapređenju odnosa dvije zemlje i izrazio uvjerenje da ti odnosi idu uzlaznom linijom.Na prijemu koji je američki predsjednik priredio sinoć u Njujorku, Nikolić je Obami ukazao na napore Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije.

Nikolić je naveo da Srbija vodi sistemsku i beskompromisnu borbu protiv korupcije, koja je usko povezana s organizovanim kriminalom i terorizmom, te izrazio zabrinutost zbog ubistva američkog diplomate u Libiji, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Srbije sastao se juče i sa generalnim seretarom UN Ban Ki Munom i tom prilikom ocijenio da odnose Beograda i Prištine treba rješavati mirnim putem i konstruktivnim dijalogom.

Nikolić će se danas obratiti prisutnima na Generalnoj skupštini UN, kojom predsjedava bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jermić.

Nikolić će govoriti odmah nakon američkog predsjednika, a glavne teme njegovog obraćanja, kako je ranije najavljeno, biće evropski put Srbije, mir u regionu, nastavak razgovora sa Prištinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Nikolić će se sutra sastati sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version