Лидер ЛСВ Ненад Чанак, који је немилосрдно пребио Београђанина Павла Лешановића, претио је са својим пријатељима једном од кључних сведока овог инцидента. Ово је за Курир открио претучени Лешановић.

– Полиција је све саслушала. Сви смо дали изјаве – мој кум, ја, газда кафане… Интервјуисали су и момка, возача који је дошао у Нови Сад да ме превезе за Београд. Чанак и његови људи су и њега малтретирали, претили су му да ће га убити ако буде рекао шта је видео. Не знам да ли је он то рекао полицији – испричао нам је у даху Лешановић и додао да је тај младић био присутан кад су се Чанкови људи залетели на њега својим џипом и кад су почели да га бију.

Адвокат Ненада Чанка Милан Ђукић изјавио је да ниједан од надлежних органа још није ступио у контакт с његовим клијентом поводом истраге о овом инциденту.

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло је јуче истражни поступак против Ненада Чанка и два Н. Н. лица због насилничког понашања, потврђено је Куриру у Републичком тужилаштву у Новом Саду. Лешановић ће против Чанка поднети пријаву за покушај убиства и пљачку, а како сазнајемо, Чанку ће бити укинут посланички имунитет, тачније, Административном одбору већ је послат захтев да му се укине ова заштита.

Председник Административног одбора Зоран Бабић (СНС) рекао је за Курир да ниједан човек који је починио кривично дело неће бити заштићен у Скупштини.

– Дело за које се оптужује Чанак је скандалозно. Посебно зато што је он члан највишег законодавног тела у држави. Скупштина неће пружити заштиту ниједном посланику, министру, никоме ко је починио неко кривично дело – каже за Курир Бабић.

На саслушањима су јуче искрсли нови детаљи о догађајима у кафани „Тако је суђено“.

Извор Курира из полиције каже да је установљено да су се Лешановић и Чанак посвађали око Ене Попов.
– Лешановић је испричао Чанку да је био с Еном Попов, која се забавља са Чанковим нећаком, Ненадом Чанком. Лешановић је почео да описује све у детаље, на шта се Чанак изнервирао и тада је почела свађа. Један сведок је рекао да је после туче Чанак рекао Лешановићу: „ Пи… једна, будеш ли ово пријавио у полицију, сазнаћу, наћи ћу те…“

 

РЕАГОВАЊА

Миљенко Дерета посланик Преокрета
Док истражни органи не утврде шта се заиста десило, свака расправа о томе је непримерена.

 

Ненад Константиновић посланик ДС
Не треба никакве пресуде да доносе политичари, већ надлежни органи. Они треба да утврде шта се тачно десило и како је дошло до тог инцидента. Уколико постоји умешаност неког народног посланика, треба да се покрене адекватна процедура. Наравно, питање је и да ли ће посланик затражити имунитет.

 

Петар Петковић посланик ДСС
То што Ненад Чанак мисли да у Новом Саду може да пребија сваког ко је Србин и ко долази из Београда, захтева хитно реаговање Тужилаштва. Држава је дужна да казни Чанково силеџијство.

 

Икодиновић: Лешановић провоцирао Чанка
Власник кафане „Тако је суђено“ Данило Икодиновић рекао је у изјави полицији, како сазнајемо, да је Лешановић непрестано провоцирао Чанка.
Икодиновић је на свом профилу на друштвеној мрежи потврдио да је био у полицији.
– Полиција и судство имају идеалну прилику да пронађу кривца за оно што се десило. У циљу истраге не смем ништа да причам. Новинари би једва дочекали да кењају. Кад утврдимо ко је кривац, полићемо га кофом гована – написао је Данило Икодиновић.

 

Велимир Илић: Ја сам мала беба за Чанка
Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић изјавио је да је инцидент у Новом Саду недопустив.
– То је недопустиво и треба нешто радикално урадити. Ја сам био мала беба у односу на ово.
Мене су прогањали за неке безвезне ствари, шутирање једне фасцикле. За то су ме критиковали они који данас највише пребијају људе на улици. Унаказе човека који не мисли као они – казао је Илић.

Ostavi poruku