Лидер Лиге социјалдемократа Ненад Чанак саопштио је данас да је поднео оставку на место посланика у скупштини, зато шта га парламент није узео у заштиту због инцидента који се десио у Новом Саду пре неколико дана.
Чанак је пред десетак посланика и новинарима у Скупштини Србије признао да је учествовао у тучи пре два дана испред кафане у Новом Саду у којој је претучен Павле Лешановић.

– Када ми је опсовао децу, извадио сам га из кола, бацио штап у страну и почео да га тучем. Изложен сам линчу јер сам бранио част своје породице – рекао је Чанак.

Он је додао да је решио да се обрачуна са Лешановићем зато што се „према његовој сестричини, која му је као ћерка, понашао као према последњој проститутки“.

Чанак је додао да је оставку поднео и због тога да га не би прозивали да ће се позивати на посланички мандат у судском поступку и навео да су неки „већ изрекли пресуду у јавности пре икаквог судског поступка“.

 Лешановић је рекао да ће поднети кривичне пријаве за покушај убиства и пљачку

– Када сам изашао из кафане, црни џип се зауставио и из њега је изашао Чанак са двојицом телохранитеља. Почели су да ме псују и говоре да сам београдски олош, а затим ме је Чанак штапом ударио преко лица – каже Лешановић.

Он тврди да су га та два младића затим оборила на земљу, пребила га, а затим се одвезли са лица места.

Ostavi poruku