Насловна Свијет Сукоб Ирана и Израела могао би се претворити у 3. свјетски рат

Сукоб Ирана и Израела могао би се претворити у 3. свјетски рат

0

Војни сукоб између Ирана и Израела могао би се претворити у трећи свјетски рат, упозорава ирански војни функционер.

‘Израел је у задњој фази припрема за напад на Иран’, истиче додајући да Израел не може ни замислити којом ће им снагом Иран одговорити на нападе.

Бригадни генерал Амир Али Хајизадех не вјерује пак да би их Израел напао без свог најјачег савезника – Сједињених Амерички Држава.

Али ако Америка одлучи подржати израелски план о нападу на Иран, Хејизадех упозорава да ће се Техеран осветити и Тел Авиву и Вашингтону.

„Техеран ће дефинитивно напасти америчке војне базе у Бахреину, Катару и Авганистану… У регији неће постојати неутралне земље“, казао је.

Изјава бригадног генерала долази након што је први човјек иранске Револуционарне гарде Мухамед Али Јафари изјавио да ће се рат између Ирана и Израела на крају и догодити, не спекулирајући о могућем датуму и мјесту почетка рата.

„Иранска одбрамбена стратегија темељи се на претпоставци како ће то бити масовна борба против глобалне коалиције на челу с Америком. Ако ционисти нападну Иран, биће то историјска прилика за исламску револуцију да их се обрише из свјетске географске историје“, казао је замјеник команданта Револуционарне гарде Хосеин Салами, јавља РТ.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version