Шеф преговарачког тима Београда са Приштином Дејан Павићевић изјавио је да нико од званичника Србије неће моћи да преговара са косовским премијером Хашимом Тачијем због његове прошлости и озбиљних оптужби за злочине.“Док се те оптужбе не истраже и док суд не каже да ли је крив или не, Тачи не може бити саговорник никоме из званичног Београда, па ни мени“, рекао је Павићевић.

Он је истакао да се за наставак дијалога мора дефинисати јасна стратегија како би се избјегла ад хок рјешења и умањила штета из претходног периода.

„Влада Србије има веома јасан став, јасну стратегију и добру комуникацију по том питању са председником Томиславом Николићем, са којим имам одличну комуникацију од првог дана његовог избора за шефа државе“, рекао је Павићевић за београдски „Прес“.

Он је оцијенио да наставак дијалога највише зависи од очекиваног сусрета предсједника Србије са шефом европске дипломатије Кетрин Ештон.

Шеф београдскох преговарачког тима навео је да ће Србија и даље инсистирати да се у дијалог укључи УН.

Предсједник Србије Томислав Николић отпутовао је јуче у Њујорк на 67. засједање Генералне скупштине УН, гдје ће данас започети серију разговора са међународним званичницима, међу којима је и Кетрин Ештон

Ostavi poruku