Otkako je Srbija samostalna država, Partizan je apsolutni vladar u vaterpolu. Crno-beli su osvojili sve što se osvojiti može, a do sada ni jedan jedini meč nisu izgubili!

Ipak, najljući rival, Crvena zvezda, ali i Radnički iz Kragujevca, ozbiljno su rešili da ove godine poremete planove srpskog šampiona. Pojačali su se – za titulu!

– Vreme je da Partizan padne. Ove godine će doživeti prvi poraz otkako postoji srpska liga – hladnokrvno nam je izjavio Andrija Prlainović, koji je i sam svojevremeno nosio crno-belu kapicu.
– Posle mnogo vremena imaćemo tri tima koji će se ravnopravno boriti za titulu, ali ja bih u ovom trenutku dao prednost Radničkom. Sjajno je i to što su se mnogi naši reprezentativci vratili u Srbiju. Nema sumnje da nas čeka godina vaterpola u zemlji – dodaje momak iz Herceg Novog.

Iako sva tri pomenuta kluba, plus Vojvodina, igraju i u Evropi, Prlainović je rezervisan u vezi s uspehom u LEN takmičenjima.
– Pojačanja jesu stigla, ali bi bilo preambiciozno već sada prognozirati uspeh u Evroligi ili Evrokupu. Ipak, nema sumnje da će sva četiri naša kluba dati sve od sebe da što dalje doguraju.
Ljubiteljima vaterpola u Srbiji posebno su interesantni Kragujevčani. Na forumima se već mogu pročitati komentari da će Radnički da prođe kao svojevremeno Bečej.
– Vidite, u srpskom vaterpolu se nikad ne zna. Iskreno se nadam da ova priča neće imati takav kraj. Mada, eto, Partizan je skoro bio prvak Evrope, a sada kuburi sa finansijama. Stalno ima problema u ovom sportu…
Za kraj, Andrija se osvrnuo i na lične motive povratka u Srbiju, ali i na moguće neprijatnosti sa „grobarima“.
– Nema većeg motiva nego dokazivati se u svojoj zemlji. Nema sumnje da nas očekuju sjajni mečevi u domaćem šampionatu, kupu, ali i na evrosceni. Što se tiče „grobara”, neću obraćati pažnju na njihove eventualne provokacije. Bitno je da će se publika vratiti vaterpolu – zaključuje Prlainović.

 

VK CRVENA ZVEZDA
Andrija Prlainović
Duško Pijetlović
Nikola Rađen
Denis Šefik
Boris Vapenski
VK RADNIČKI
Boris Zloković
Vanja Udovičić
Filip Filipović
Damir Burić
Aleksandar Ćirić
Slavko Gak
Dejan Udovičić (trener)
VK PARTIZAN
Slobodan Soro
Milan Aleksić
Živko Gocić
Stefan Mitrović

 

Ostavi poruku