Откако је Србија самостална држава, Партизан је апсолутни владар у ватерполу. Црно-бели су освојили све што се освојити може, а до сада ни један једини меч нису изгубили!

Ипак, најљући ривал, Црвена звезда, али и Раднички из Крагујевца, озбиљно су решили да ове године поремете планове српског шампиона. Појачали су се – за титулу!

– Време је да Партизан падне. Ове године ће доживети први пораз откако постоји српска лига – хладнокрвно нам је изјавио Андрија Прлаиновић, који је и сам својевремено носио црно-белу капицу.
– После много времена имаћемо три тима који ће се равноправно борити за титулу, али ја бих у овом тренутку дао предност Радничком. Сјајно је и то што су се многи наши репрезентативци вратили у Србију. Нема сумње да нас чека година ватерпола у земљи – додаје момак из Херцег Новог.

Иако сва три поменута клуба, плус Војводина, играју и у Европи, Прлаиновић је резервисан у вези с успехом у ЛЕН такмичењима.
– Појачања јесу стигла, али би било преамбициозно већ сада прогнозирати успех у Евролиги или Еврокупу. Ипак, нема сумње да ће сва четири наша клуба дати све од себе да што даље догурају.
Љубитељима ватерпола у Србији посебно су интересантни Крагујевчани. На форумима се већ могу прочитати коментари да ће Раднички да прође као својевремено Бечеј.
– Видите, у српском ватерполу се никад не зна. Искрено се надам да ова прича неће имати такав крај. Мада, ето, Партизан је скоро био првак Европе, а сада кубури са финансијама. Стално има проблема у овом спорту…
За крај, Андрија се осврнуо и на личне мотиве повратка у Србију, али и на могуће непријатности са „гробарима“.
– Нема већег мотива него доказивати се у својој земљи. Нема сумње да нас очекују сјајни мечеви у домаћем шампионату, купу, али и на евросцени. Што се тиче „гробара”, нећу обраћати пажњу на њихове евентуалне провокације. Битно је да ће се публика вратити ватерполу – закључује Прлаиновић.

 

ВК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
Андрија Прлаиновић
Душко Пијетловић
Никола Рађен
Денис Шефик
Борис Вапенски
ВК РАДНИЧКИ
Борис Злоковић
Вања Удовичић
Филип Филиповић
Дамир Бурић
Александар Ћирић
Славко Гак
Дејан Удовичић (тренер)
ВК ПАРТИЗАН
Слободан Соро
Милан Алексић
Живко Гоцић
Стефан Митровић

 

Ostavi poruku