Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је да људи морају да престану да се деле на навијаче Црвене звезде и Партизана јер су онда све што раде он и репрезентација „обичне глупости“.

„Ако се будемо делили по томе да ли навијамо за Црвену звезду или за Партизан, да ли нам је дражи овај или онај играч, онда су све то што радимо обичне глупости. Ми волимо да будемо јаки на речима, а слаби на делима. Волимо да кажемо да хоћемо на Светско првенство, али не волимо да урадимо ништа по том питању“, рекао је Михајловић у интервјуу за сајт Моцартспорт.

Он је казао да сукоб после утакмице Лиге Европа између голмана Партизана и Нефчија Владимира Стојковића и Саше Стаменковића није ни прва, ни последња препрека на коју ће налетети због клупске подељености у српском фудбалу.

„Знао сам за то и пре него што сам прихватио да водим екипу. Знао сам у шта се упуштам и одмах сам то урачунао у неке проблеме које би сви заједно требало да решимо. Желим да противници када додју у нашу земљу имају осећај као да играју против целе Србије, а не само против 11 играча на терену. Навијачи морају да буду јединствени као и ми доле на терену“, рекао је Михајловић.

Селектор Србије је рекао да навијачи морају да схвате колико његовим фудбалерима значи подршка.

„Против Ирске у Београду нам је звиждало пет хиљада навијача и ту смо играли са 50 одсто могућности. У Новом Саду смо са онаквом публиком дали 120 одсто од себе. Ми ћемо играти и под звиждуцима, немамо шта друго да радимо, али бих волео да навијачи схвате колико њихова подршка значи овим нашим младим момцима“, рекао је он.

„Ова екипа има велики потенцијал, али треба да израсту у тим, да верују у себе. Да верују колико ја верујем у њих не би било проблема“, додао је селектор.

Србија је у првом колу Групе А квалификација за Светско првенство у Бразилу одиграла у гостима нерешено без голова са Шкотском, а потом је победила Велс у Новом Саду са 6:1.

„Могу они много, ја сам то од почетка знао, али јавност није веровала. Зато против Шкотске нису пружили колико могу. Да смо били мало дрскији и одлучнији у завршних 35 метара и тамо бисмо остварили победу. Али, није њима било лако, играли су прву званичну утакмицу пред 55 хиљада навијача“, рекао је Михајловић.

Михајловић је оценио да у Групи А нема лаких утакмица, а као најтежег противника Србије истакао је селекцију Белгије.

„Нема лаких утакмица, али је важно да све зависи од нас. Ако будемо били своји, ако будемо играли као против Велса и будемо били убеђени у своју снагу, онда из наредне две утакмице можемо да освојимо и свих шест бодова. То је сада на мени и мојим играчима. Да се психички спремимо за те изазове, да их мотивишем и убедим да умеју и могу“, поручује Михајловић.

Михајловић је најавио да ће за утакмице у октобру позвати само фудбалера Торина Алена Стевановића од дебитаната, а за пријатељску утакмицу у новембру, коју ће Србија највероватније играти против Чилеа, позваће нападаче Николу Ђурђића и Филипа Ђорђевића.

„Мислим да ћу за октобар само Стевановића звати од нових играча. У пријатељској утакмици у новембру, вероватно против Чилеа, пробаћу и неке играче који до сада нису имали прилику да се покажу. Биће ту сигурно Никола Ђурђића и Филип Ђорђевића, а има и доста момака који привлаче пажну у младој репрезентацији. Ту пре свих мислим на малог Николу Нинковића и Александра Митровића“, рекао је он.

Михајловић је истакао да ће у национални тим звати само оне који осећају нешто према Србији и да је прича са нападачем Милана Бојаном Кркићем „готова“.

„Желим да зовем играче који осећају нешто према овој земљи. Много радим на психолошком плану, много ми је битно да играчи када обуку дрес Србије не представљају само себе, него и своју родбину, пријатеље. Не знам како би, рецимо, један Бразилац могао да има такав мотив“, истакао је селектор Србије.

„Прича са Кркићем је готова. Разговарао сам са његовим оцем, рекао сам му да ми се Бојан јави, он то није учинио. Играње за репрезентацију требало би да буде част и не пада ми на памет да некога молим“, казао је он.

Србија у следећој утакмици дочекује Белгију 12. октобра на стадиону Црвене звезде у трећем колу квалификација за Светско првенство.

 

Ostavi poruku