Од Сребренице се све време покушавало правити лоше место за Србе тврдњом да је у њој почињен геноцид, а ја овде тврдим да није почињен геноцид, изјавио је у Сребреници председник Републике Српске Милорад Додик, на предизборном скупу Савеза независних социјалдемократа (СНСД), чији је председник.

„Није било геноцида. Постојао је план према којем су одређени странци и бошњачки политичари хтели да нам наметну кривицу и одговорност за нешто што нисмо учинили“,
рекао је Додик у недељу увече, преноси данас Клиx.ба.

На предизборном скупу у Сребреници је представљена кандидаткиња за начелницу Весна Кочевић.

„Стало ми је да се Сребреница развија и да више Срби не буду запостављени и понижени као што су то до сада били.

Политичким круговима из Сарајева и појединим међународним представницима требала је прича, која је просипана, да су Срби лоши момци, а Бошњаци жртве. То мора престати“, истакао је Додик.

Он је оценио да су „Срби добри људи и поносан народ“ као и да су и Бошњаци добри као народ, „али им је лоша политика“.

„За злочине који су се десили у Сребреници треба да одговарају они који су их починили, али не сме се занемарити одговорност и са друге стране за 28.000 српских жртава. Одговоре на ова питања треба да дају судови, а не било ко из политике и од политичара“, истакао је Додик.

Додик је поручио да ће СНСД победити у Сребреници и бринути о Србима у том граду.

„У Сребреници ће и даље сви слободно живети и Бошњаци ће имати сва права“, рекао је Додик.

Клиx.ба подсећа да је Међународни суд правде донео одлуку да су снаге босанских Срба у Сребреници у јулу 1995. починиле геноцид, који је Србија пропустила да спречи.

 

Ostavi poruku