Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак објавио је синоћ на свом Фејсбук профилу да је у инциденту у новосадској кафани штитио кћерку свог рођеног брата, изражавајући наду да ће се у судском поступку утврдити истина.

„Надам се да ће се у судским поступцима установити истина, мада, ако је судити по изјавама носилаца политичке власти, пресуда је већ донета“, навео је Чанак.
„Tолико о правној држави, презумпцији невиности, заштити интегритета личности и осталим предизборним паролама“, навео је он.

Према речима лидера ЛСВ-а, читајући написе по порталима и сајтовима, сазнао је да је „после свађе око двадесетогодишње девојке, брутално са својим телохранитељима претукао госта ресторана Данила Икодиновића, наневши му тешке телесне повреде, зато што је флертовао са дотичном двадесетогодишњакињом и зато што је из Београда“, који „мрзи највише на свету“.
„Сјајна стереотипија бахатог политичара опијеног влашћу и ношеног примитивном мржњом према свему што се не уклапа у његов ускогруди светић, склоног да грубом силом решава све, обзиром да се не сналази најбоље са речима“, написао је Чанак и додао да су се „одмах сви згрозили над овим и здушно осудили овај тужни догађај“.

Према његовим речима, међутим, братаница га је позвала да дође и одвезе је кући „јер се ‘оштећени’ према њој толико недолично понашао и злостављао је да је морала да тражи заштиту и од самог Икодиновића који је био присутан и скренуо му пажњу на непримерено понашање“.
„Одвео сам рођаку кући, позвао Данила Икодиновића телефоном и рекао да треба да поразговарамо. На паркингу испред локала затекао сам ‘оштећеног’, покушао да разговарам са њим, али је он био видно алкохолисан па сам видео да је сваки разговор беспредметан“, истакао је Чанак, одбацујући све остало као „нетачне конструкције“.

Београђанин Павле Лешановић тврди да је пребијен у инциденту у недељу ујутру у коме су учествовали Чанак и његови телохранитељи
„Црни џип се зауставио и из њега је изашао Чанак са двојицом телохранитеља. Почели су да ме псују и говоре да сам београдски олош, а затим ме је Чанак штапом ударио преко лица“, каже Лешановић.

Он тврди да су га та два младића оборила на земљу, пребила га, а затим се одвезли са лица места.

Ostavi poruku