Ненад Чанак Лидер Лиге социјалдемократа Војводине синоћ је са својим телохранитељима брутално пребио Павла Лешановића (47) испред кафане „Тако је суђено“ у Новом Саду, коју држи Дача Икодиновић.
Како Курир сазнаје до напада је дошло око два сата по поноћи, а претходно су претучени Лешановић и Чанак седели за истим столом са Дачом Икодиновићем који им је заједнички пријатељ.
Чанак се пред фајронт са свима поздравио и изашао, али је на паркингу сачекао да и изађе и Лешановић. Чим се појавио, на њега су насрнула тројица телохранитеља и Чанак лично.
Несрећног човека оборили су на под, крвнички га шутирали и газили, а лидер ЛСВ га је псовао и ударао штапом по глави и лицу. Док су га боди гардови тукли Чанак је вриштао из свег гласа: Убиј пичку београдску и Удри стоку, не може он у мом Новом Саду тако да се понаша.
Павле Лешановић има тешке телесне повреде и планира да поднесе кривичну пријаву против Чанка и његових телохранитеља.

Новосадска полиција: Касно пријавио тучу
Павле Лешановић је, након доласка у београдски Ургентни центар, напад пријавио прво београдској полицији, али тамо су му објаснили да је спорни догађај требало да пријави полицији у Новом Саду. Због тога је Лешановић телефоном назвао новосадску полицију и пријавио да је брутално претучен, потврдио је за Курир Стеван Крстић, заменик начелника Полицијске управе Нови Сад.- Тачно је да смо ми добили телефонску пријаву, али тек неколико сати након што се одиграо наведени догађај. Полицијска патрола је одмах по пријави изашла на лице места, али тамо није никога затекла. Проблем је то што оштећени није случај нама пријавио одмах. Сада проверавамо све детаље и наводе из Лешановићеве изјаве, као и учеснике спорног догађаја које је он пријавио – рекао је за Курир Крстић.
МУП формирао радну групу због Чанка
Куриру је у врху МУП Србије потврђено да је због целог случаја формирана радна група Управе полиције и Криминалистичке полиције како би се испитале све околности инцидента. – Они ће испитати цео случај и разјаснити све околности до краја. Када се буду утврдиле све чињенице и околности због деликатности случаја полиција је ће издати даље налоге у складу са законским прописима – речено је у врху МУП.

Ostavi poruku