Павле Лешановић ће поднети кривичну пријаву против Ненада Чанка за покушај убиства, јер га је како тврди напао са својим телохранитељима. Чанак тврди да није напао Лешановића већ да су се расправљали у ресторану, а после тога разишли.

Београђанин Павле Лешановић поднеће кривичну пријаву за покушај убиства против председника Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка јер га је, тврди, Чанак са још двојицом младића синоћ претукао испред ресторана „Тако је суђено“ у Новом Саду. Ненад Чанак тврди да није тукао Лешановића већ да се са њим само расправљао у ресторану и испред њега, после чега су се разишли.

Павле Лешановић тврди да је до напада дошло око два часа после поноћи. Претходно је седео за истим столом са Ненадом Чанком и власником ресторана бившим ватерполистом Данилом Икодиновићем. Тврди да га је Чанак, кога је те ноћи први пут видео, са још два човека напао када је изашао испред ресторана и то без икаквог разлога.

Лешановић је потврдио да га је Чанак сачекао испред ресторана и напао без икаквог разлога и претходне свађе.

„Не бих ја изашао сам. Ја сам изашао сам самцат, да уђем у ауто. Стао је џип, изашла су два момка од напред и он одпозади и почне да ми псује мајку београдску и ово и и оно и приђу и почну да ме бију. Псовао ме само, ништа ми није рекао, ни да сам му рекао нешто, ни да сам га дирао. Ништа, никакве везе немам“, каже Лешановић.

Он каже да је читавом догађају присуствовао и возач из курирске службе кога је ангажовао да га превезе до куће јер је попио неколико пића и који је видео како га туку.

То није истина, тврди Ненад Чанак. У саопштењу наводи да је имао расправу са једним господином у ресторану „Тако је суђено“ и испред њега али каже, физичког обрачуна и псовки није било.

„Одвезао сам рођаке и вратио се да о томе разговарам са Икодиновићем. Срео сам тог човека у возилу, са возачем. Изашао сам из кола, а онда је изашао и он, видно алкохолисан. Покушао сам да разговарам са њим, али је то било немогуће, а при томе је и пао. Окренуо сам се и отишао јер је даља расправа била беспредметна. Не знам шта је даље са њиме било“, наводи Чанак у саопштењу.

Чанак каже да не зна ко је и одакле је човек са којим се расправљао, али поручује му да слободно може да га тужи па ће се објаснити на суду. Лешановић је прегледан у Ургентном центру, а инцидент је пријавио полицији.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић каже да је од полиције сазнао да је истрага у току и да је Ненад Чанак, како наводи „и више него активно учествовао“ у немилом догађају. Инсистирао сам да надлежни органи што пре изађу у јавност са чињеницама, наводи председник Скупштине.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић осудио је брутално пребијање Београђанина Павла Лешановића у којем су, како је навео, учествовали лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак и његови телохранитељи и позвао истражне органе да хитно утврде разлоге тог догађаја.

Ostavi poruku