Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је вечерас у Братунцу све бираче да гласају за кандидата ове странке Миладина Јовановића за начелника општине, јер је то гаранција да ће једини бошњачки кандидат за ту функцију у општини бити побијеђен.“Братунац је пред изазовом којег многи нису свјесни и ако се не окупите око једног од пет српских кандидата онда ћете имати још лошију ситуацију у општини него што је имате сада“, истакао је Додик на централном предизборном скупу СНСД-а у спортској дворани у Братунцу пред око 1.500 грађана.

Додик је обећао да ће становници Братунца са Јовановићем, уколико буде изабран за начелника, за годину дана ријешити стабилно снабдијевање водом градског подручја, са Србијом договорити изградњу новог моста на Дрини на подручју општине Братунац, а да ће ускоро бити приватизован и „Технички ремонт“, који ће запослити нове раднике.

„Требају нам људи са којима ћемо сарађивати и који ће у Бањалуку доносити пројекте за развој Братунца, а које ћемо ми подржати“, рекао је Додик.

Јовановић је истакао да се кандидовао за начелника општине Братунац са жељом да промијени локалну власт СДС-а, која, како је навео, 11 година не само да није извела општину из реда неразвијених, већ је увела у катастрофално стање у свим областима.

„Обећавам да ћу се као начелник понашати и дјеловати домаћински у овој општини“, рекао је Јовановић.

Носилац листе кандидата за одборнике СНСД-а у Скупштини општине Братунац Бранислав Тришић рекао је да су предстојећи избори више од локалних, јер треба да дају подршку СНСД–у и предсједнику Републике Српске Милораду Додику у очувању српских националних интереса.

Ostavi poruku