Инспектори МУП-а РС данас су у кодној акцији „Кнез 2“ ухапсили Бранислава Смиљанића (36) званог Ћело и Сандра Каурина, организаторе криминалне групе која је у Бањалуци и околини изнудила неколико стотина хиљада марака.

„Независним“ је потврђено да су, осим Симљанића и Каурина, приведени још Славко Тодоровић, Драго Ђенић, судски полицајац, и и Дијана Станковић.

„Овој криминалној групи на терет се стављају изнуде неколико стотина хиљада марака од више особа с подручја Бањалуке. Због интереса истраге имена осталих осумњичених засад не могу бити откривена, посебно јер се дио њих налази изван граница БиХ“, објаснио је извор „Независних“ близак истрази.

„Смиљанић и Каурин били су организатори и они су ти који су узимали новац од изнуда. Ради се о астрономским цифрама, а оштећен је већи број грађана“, навео је наш извор и додао да ће акција бити настављена и наредних дана.

Истрага у акцији „Кнез 2“, како је потврђено „Независним“, трајала је шест мјесеци, током које су праћени осумњичени, првенствено Смиљанић, који је познат по својим добрим везама у полицији и правосуђу Републике Српске и због тога је имао статус „кнеза“.

„Невјероватно је да Смиљанић у радној књижици нема ни дана радног стажа, а посједује више станова, лускузних аута и вилу у бањалучком насељу Дебељаци“, навео је извор „Независних“.

Наш извор је потврдио да ће бити отворена и финансијска истрага против Смиљанића и осталих, па се у наредном периоду може очекивати запљена луксузне имовине.

У склопу акције „Кнез 2“ инспектори МУП-а РС, уз асистенцију Јединице за подршку ЦЈБ Бањалука, претресли су јуче у Бањалуци 10 локација које користе осумњичени и заплијенили већу количину материјалних доказа.

Инспектори су се најдуже задржали у Смиљанићевој вили у Дебељацима, а за коју је Смиљанићева бивша супруга прије само мјесец дана тврдила да није његова већ од њеног оца.

Наиме, акција „Кнез 2“ услиједила је мјесец дана након што је у августу ове године спроведена акција „Кнез 1“, а у којој је Смиљанић био приведен због осигураничке преваре.

Смиљанић је тада ухапшен јер је 27. маја ове године скривио саобраћајну незгоду луксузним и нерегистрованим аудијем А7, након које је уз помоћ саобраћајног полицајца из ЦЈБ Бањалука и судског полицајца извршио превару и наплатио 23.000 КМ на име каско осигурања.

Смиљанић и Каурин би након криминалистичке обраде данас требало да буду спроведени код надлежног тужиоца.

Из полиције су апеловали да се јаве грађани који су били жртве ове криминалне групе.

Ostavi poruku