Након што је забуном позив на тулум поводом свог 16. рођендана послала преко Facebooka, једна је тинејџерица у Холандији покренула ланчану реакцију о каквој није могла ни сањати. Наиме, на њен је тулум у граду Харену дошло око 4000 људи који су ускоро изазвали нереде због којих је морала интервенисати и полиција. Но, то је био само почетак.

Нереди су се у једном тренутку отели контроли па су учеснци полицајце почели гађати камењем, боцама, бициклима и теглама цвијећа. У том је хаосу пвријеђено шестеро људи, од тога троје теже, док их је ухапшено 20, преноси АФП.

Ово није први пут да се организују овакви тулуми, иначе инспирирани филмом „Project X“. Након гледања филма о тројици средњошколаца који, сањајући да постану популарни, организују забаву у атрактивној вили коју до краја вечери потпуно девастирају, двојица младића прошле су године организирали тулум за 600 људи у једној празној викендици на југу Француске. Уз истргнуте радијаторе и WC шкољке, разбијене прозоре и уништен намјештај, судионици забаве тамо су направили штету од чак 80 хиљада еура.

Ostavi poruku