Prištinski dnevnik „Koha ditore“ javio je da je narkobosa Nasera Keljmendija uhapsila kosovska policija koja, međutim, tu informaciju nije zvanično potvrdila.

Portparol Policije Kosova Baki Keljnai nije mogao da potvrdi da je Keljmendi juče uhapšen, a jutros nije bio dostupan medijima za provjeru te informacije. Tek oko 10 sati, Keljnai je za „Gazeta Express“ rekao da do hapšenja nije došlo.

Kako saznaje RTS, Keljmendi nije uhapšen sinoć na Kosovu.

List piše da je Keljmendi, za kojim je Sud BiH nedavno naložio raspisivanje međunarodne potjernice, sinoć oko 19.30 prebačen u glavnu policijsku stanicu u Prištini u pratnji pripadnika specijalne jedinice kosovske policije, gdje je nekoliko sati ispitivan.

„Koha ditore“ prenosi da je izvor koji ih je obavijestio o hapšenju Keljmendija rekao da je po dolasku u Prišitnu Keljmendi porekao da je osoba koju traže.

„Čim su ga doveli, rekao je da on nije taj koga traže. Policija, međutim, zna vrlo dobro koga je uhapsila“, kazao je taj neimenovani izvor.

Prema informacijama jedne strane obavještajne službe, na koju se ranije pozivao dnevnik, Keljmendi se već više od nedjelju dana nalazi na Kosovu.

On je pobjegao iz Sarajeva uoči dvije velike policijske akcije, 12. septembra, u kojima je na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH uhapšeno 25 osoba.

Kejmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu je stavljen na crnu listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.

Iz BiH on je, kako se procjenjuje, prvo pobjegao u Crnu Goru, a potom u rodni Peć na Kosovu i Metohiji.

Zanimljivo je da Keljmendija juče nije tražio Interpol. Njegovo ime se, naime, ne pojavljuje na službenim stranicama Međunarodne policije.

Redžepi: Keljmendi nije uhapšen

Ministar unutrašnjih poslova u kosovskoj vladi Bajram Redžepi demantovao je da je uhapšen Naser Keljmendi, za kojim je raspisana interpolova potjernica.

„Uhapšeno je jedno lice sa potjernice, ali to nije Naser Keljmendi“, rekao je Redžepi, demantujući pisanje beogradskih medija da je uhapšen ovaj narko-bos.

Selimović: Ne mogu potvrditi informaciju o hapšenju

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Himzo Selimović izjavio je danas da u ovoj instituciji ne mogu potvrditi informaciju da je Naser Keljmendi uhapšen u Peći.

On je rekao da će nakon zvanične potvrde takva informacija odmah biti saopštena javnosti.

 

Ostavi poruku