Rusija će nastaviti da podržava politiku Srbije prema Kosovu, a kako će se ta politika Formulisati na Srbiji je da odluči, izjavio je večeras odlazeći ambasador Ruske federacije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

On je u intervjuu za RTS ocenio i da postoji niz mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje dve države kao i da je nova Vlada Srbije vrlo pragmatično pristupila razvoju odnosa sa Rusijom i u tom segmentu.
„U mehanizam donošenja odluka (Srbije) o kosovskoj politici nećemo se ni na koji način mešati, jer kada bismo se umešali preuzeli bismo odgovornost za tu politiku, a to ne želimo“, rekao je Konuzin.

„Hoćemo da Srbi sami odrede svoju poziciju i da ta pozicija odgovara interesima onih Srba koji žive na Kosovu“, rekao je Konuzin dodavši da – „ako Srbija nađe neka druga rešenja u vezi sa statusom koji Kosovo sada ima, mi ćemo i to podržati“.

Govoreći o ekonomskim odnosima dve države, Konuzin smatra da nova vlada „vrlo pragmatično pregovara, predlaže i energično razmatra pitanja i probleme koji se jave i mi već vidimo napredak u unapređenju ekonomskih odnosa“.
„Zato sam optimista i čini mi se da smo ušli u etapu u kojoj ekonomske odnose podižemo na kvalitativno viši nivo“, rekao je Konuzin.

Ostavi poruku