Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da planira da poseti Tursku do kraja godine kako bi tamošnjem premijeru Redžepu Tajip Erdoganu izneo zamerke na politiku koju ta zemlja vodi prema BiH, prenose mediji.

Dodik je nameru da posetu Tursku izneo u razgovoru sa turskim novinarima koji su u BiH boravili sa grupom privrednika, objavio je „Todayzaman.com“ a prenopsi „Dnevni avaz“.

List prenosi da Dodik smatra da Ankara podržava samo muslimane u BiH i jedino sa njima održava komunikaciju, kao i da je turskim novinarima rekao da bi mu bila čast da se sastane sa Erdoganom.
„Kada bih imao priliku da razgovaram sa turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom saopštio bih mu svoje zamerke na politiku Turske u BiH“, rekao je Dodik.

„Dnevni avaz“ prenosi i da je Dodik ocenio da je Erdogan dobar političar i da je zahvaljujući njemu Turska ekonomija unapređena, a zemlja postala strateški značajna u regionalnoj i međunarodnoj politici. Dodik je rekao da BiH ima probleme sa Turskom kada je reč o unutrašnjim političkim pitanjima, dodavši da su unutrašnja pitanja stvar politike BiH.

Ostavi poruku