Devet osoba iz Doboja i jedna iz Gračanice uhapšeno je u policijskoj akciji „Vila“ provedenoj na području Doboja, Teslića I Gračanice s ciljem suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj.Akcija, koja je pripremana od marta, današnjim hapšenjima i pretresom devet lokacija je okončana.

„Prilikom pretresa stanova pomoćnih objekata putničkih vozila i lica pronađeno je i oduzeto 1.468 grama marihuane, 710 grama spida, 12 grama heroina, 93 sjemenke indijske konoplje, pet digitalnih vaga, predmeti za konzumiranje, pripremu i miješanje droga, više od 3.000 maraka, četiri pištolja, mobilni telefoni i kartice“, saopšteno je iz CJB Doboj.

Osim 10 uhapšenih, izvještaj za nelegalnu proizvodnju i promet droga biće podnesen protiv ukupno 14 lica. Troje ih je od ranije na izdržavanju kazne, dok se za jednim traga.

Uhapšeni su od ranije poznati policiji po izvršenju istih ili sličnih krivičnih djela.

„Lica se sumnjiče da su od marta do septembra s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi kontinuirano nabavljali opojnu drogu marihuanu i amfetamin sa područja Zenice, te heroin sa područja Gračanice nakon čega su dogovarali i vršili prodaju“, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Doboj Goran Đurković.

Akcija je izvedena pod nadzorom dobojskog Okružnog tužilaštva i nalogu Okružnog suda Doboj. Provedena je u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije Banjaluka i u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona.

Ostavi poruku