Poslanik SDS-a u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević izjavila je da je razočarana radom Tužilaštva BiH, koje još nije reagovalo na krivičnu prijavu koju je prije mjesec dana zbog prijetnji podnijela protiv službenika Kancelarije za odnose s javnošću federalne Vlade Senada Pandžića.

„Tužilaštva BiH ne reaguje na prijavu koja mjesec dana tamo stoji. Pandžić je do sada deset puta mogao izvršiti svoje prijetnje“, rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da ima saznanja da su na neke adrese stigla i pisma u kojima Pandžić priznaje da je pisao prijetnje, ali da su to, kako on kaže, njegovi privatni stavovi, a ne stavovi državnog službenika.

„To pokazuje koliko je Tužilaštvo BiH nesposobno i koliko je vjerovatno pod nekim uticajima i pritiscima, jer kad nekom prijetite da ćete ugroziti njegov život i bezbjednost onda treba da se reaguje odmah“, istakla je Pandurevićeva.

Pandžić je na društvenoj mreži Fejsbuk, reagujući na izjave Pandurevićeve u medijima, u komentarima ispod vijesti napisao niz prijetećih, uvredljivih i vulgarnih poruka.

Šef Kancelarije za odnose sa javnošću Vlade Federacije BiH Raska Denjalić pokrenula je nakon toga disciplinski postupak protiv Pandžića.

„Ponašanje Senada Pandžića je neprimjereno. U skladu sa proceudurom, kao njegov neposredni rukovodilac imam obavezu da pokrenem disciplinski postupak“, izjavila je Denjalićeva.

Ona je napomenula da je veoma vjerovatno da će na sjednici Vlade FBiH, takođe, biti raspravljano o nedoličnom ponašanju službenika Kancelarije za odnose s javnošću, te da je premijer FBiH Nermin Nikšić informisan o slučaju Pandžić.

„Sada, nakon pokretanja disciplinskog postupka, najkasnije u roku od pet dana medijator bi trebalo da donese odluku, a potom se pokreće disciplinski postupak pred Agencijom za državnu službu FBiH i to radi posebna komisija Vlade FBiH“, dodala je Denjalićeva.

Na sastanak medijatora o ovom slučaju, kojem su prisustvovali Denjalićeva i medijator Nihad Ramić, Pandžić nije došao već je poslao svoje pisano izjašnjenje.

Kako se u postupku medijacije nije moglo doći do sporazumnog rješenja, cijeli slučaj proslijeđen je disciplinskim organima Agencije za državnu službu, koji bi trebalo da se odrede o sankcionisanju Pandžića.

Pandurevićeva je izrazila očekivanja da će ta komisija profesionalnu uraditi svoj posao.

 

Ostavi poruku