Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije SFRJ a sada predsednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim najavio je ponovno uvođenje zabrane organizovanih odlazaka navijača na gostovanja i to posle serije incidenata koji su se desili prošlog vikenda.

Kod Doboja je skoro uništen jedan voz, u tučama su divljali navijači Zrinjskog i Željezničara, a u Mostaru je zapaljen kombi navijača Slavije.

„Ovo što se dešava, kvari mi zdravlje. Možda sve ovo ima veze sa predstojećim izborima, ne znam… Trudimo se da se ne bavimo politikom, ali kada čitaš novine i gledaš televiziju, toliko je materijala koji zavađa ljude. Kamo sreće da se fudbal gleda samo zbog rezultata i igre, zbog interesantnih utakmica. Ali, uvek ima uticaja sa druge strane, a bojim se, i režije. Uvek ima reditelja svake vrste“, rekao je Osim za „Dnevni avaz“ i najavio promene:

Nema puno dilema. Ponovo ćemo da uvedemo zabranu organizovanog odlaska gostujućim navijačima na utakmice. Pre nego što smo ukinuli zabranu za navijače bilo je veoma mnogo lobiranja sa svih strana, i medijskih i političkih, da povučemo odluku i, takoreći, vratimo publiku na stadione. Sada se pokazuje koliko smo bili u pravu. Praktično, nismo napravili ništa, ovo sada je još gore nego što je bilo. Pogrešili smo što smo skinuli zabranu, trebalo je da ona ostane„, zaključio je Osim.

 

Ostavi poruku