Pripadnici policije u Brčkom priveli su danas do 15.00 časova, u akciji „Rojal“ koja je počela juče ujutro, na kriminalističko-tehničku obradu više od 15 lica, potvrdio je danas Srni portparol Halid Emkić.

On je napomenuo da ova policijska akcija još traje i da će policija tek u ponedjeljak moći dati više detalja o njenim rezultatima.

“Budući da pravo na zadržavanje u trajanju od 24 časa koje ima policija do puštanja na slobodu ili do predaje osumnjičenog tužiocu, još nije isteklo,  trenutno ne možemo dati više informacija o broju lica koja će biti procesuirana za izvršeno krivično djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“, rekao je Emkić.

Prema nezvaničnim informacijama juče je u policiju priveden na saslušanje i M.S. sin poslanika u lokalnom parlamentu i predsjednika Nezavisne demokratske stranke Stake Stakića, te D.J. sin nekadašnjeg predsjednika Srpske radikalne stranke Republike Srpske  u Brčkom Lazara Janjića, Janjić lično, kao i njegova snaha.

Emkić nije mogao potvrditi, niti demantovati da li su oni pušteni  ili  su lišeni slobode. Srna nezvanično saznaje i da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Brčkom izvršeno više od 30 pretresa.

Ostavi poruku