U fazi finalizacije je dogovor Demokratske partije /DP/, PDP-a i Nove socijalističke partije da lider DP-a Dragan Čavić bude zajednički kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik DP-a Dragan Čavić izjavio je Srni da će finalni dogovor biti realizovan, potpisan i ozvaničen u ponedjeljak, 18. juna, a potom će biti upućen Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju koalicija kako to obavezuje Izborni zakon BiH.

Čavić je rekao da će stav Srpske radikalne stranke Republike Srpske i Narodne demokratske stranke o tome da on bude kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke biti poznat u naredna dva dana.

On je podsjetio da je opozicija pokušavala da se dođe do zajedničkog nestranačkog kandidata,ali da to, nažalost, nije bilo prihvatljivo za SDS.

„Pokazalo se da je SDS sve vrijeme ovaj proces opstruisao i minirao, zbog čega ostatak opozicije DP, PDP, DNS, NSP, SRS RS nije imao drugog izbora nego da razgovara o jedinstvenom kandidatu“, rekao je Čavić.

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Banjaluke je Nenad Stevandić, a SNSD-a Slobodan Gavranović.

 

Ostavi poruku