Lepota je u očima posmatrača! Jana Talačkova (23) prvi je transeksualac koji će učestvovati u izboru za mis univerzuma Kanade. Jana je rođana kao muškarac, a pol je promenila pre četiri godine.

Ona je u uvodnoj večeri pred današnje finale prodefilovala u kupaćem kostimu i večernoj haljini, a petnaestočlana ekipa sudija nije mogla ni da nasluti da je ona nekad bila muškarac. Sve joj je bilo na svom mestu.

„Izbor za mis univerzuma se ne vrti samo oko lepote. To je i takmičenje u zdravlju, formi i harizmi, a ja to sve imam”, odgovorila je Jana na pitanje zašto baš ona zaslužuje krunu. U Toronto je iz Vankuvera došlo i 14 njenih rođaka koji će je bodriti tokom takmičenja. Njen put do takmičenja je bio posut trnjem. Ona je prošlog meseca prvobitno izbačena s takmičenja kada je otkriveno da je transeksualac jer to nije navela u formularu prijave za takmičenje.

Posle burne reakcije javnosti i medija, vlasnik licence Donald Tramp, poznati američki milijarder, promenio je pravila i omogućio joj da se pojavi u finalu. Presrećna Jana je to iskoristila i zablistala na najbolji mogući način u prvoj finalnoj večeri. Zar ne?

I Srpkinja u finalu!

Među 62 lepotice u finalu izbora za mis univerzuma u Kanadi našla se i jedna Srpkinja. To je Dajana Radovanović (20) iz Toronta. Dajana studira na drugoj godini kriminologije. U slobodno vreme ona volontira u lokalnoj osnovnoj školi i voli da igra tenis.

Ostavi poruku